Sportklas

 

Wat is een sportklas? (sinds 2003 op het Heerenlanden)

Veel jongeren vinden sporten erg leuk en besteden daar veel tijd aan.,Het Heerenlanden College biedt deze leerlingen de mogelijkheid om sporten en leren te combineren. De leerlingen van een sportklas krijgen 5 lesuren bewegingsonderwijs in de week. Wij bieden de leerlingen de kans zich sportief te ontwikkelen en dit zal dan ook zeker ten goede komen aan de schoolprestaties in het algemeen. Leerlingen die zich prettig voelen en aangesproken worden op zaken die zij leuk vinden en waarin zij goed kunnen presteren zullen over het algemeen betere resultaten behalen.

Wanneer kan ik aangenomen worden?

Iedereen die zich aanmeldt voor een sportklas moet een sporttest afleggen. Je moet beschikken over een redelijke bewegingsvaardigheid en je moet laten zien dat je ook echt gemotiveerd bent om in een sportklas geplaatst te worden. Je hoeft zeker geen topsporter te zijn maar alleen voetballen leuk vinden is niet genoeg. Je moet dus bereid zijn om ook kennis te maken met sporten die je nog niet zo goed kent.


LO2 – sportief examenvak in TL                  

Maak van je hobby een examenvak. Vind je het gewoon erg leuk om met sport en alles wat daarmee te maken heeft bezig te zijn. Wil jij je sportieve talenten verder ontdekken en ontwikkelen?
Op het Heerenlanden College kan dat in 3 en 4 TL !

Het is een serieus examenvak voor actieve en sportieve leerlingen, maar  je hoeft geen topsporter te zijn. Wil jij je eigen vaardigheid vergroten en leren organiseren en leiding geven? Je bent 4 tot 5 uur in de week met sport bezig.

Klik op de foto voor meer informatie over LO2-sportief examenvak.

1