Terug naar nieuwsoverzicht

Oudertraining Maltha insCool®

Geen reacties

Zodra leerlingen naar de middelbare school gaan, wordt er opeens een hoop zelfstandigheid van ze verwacht. Ze moeten zelf in de gaten houden wanneer ze toetsen hebben, ze moeten na schooltijd zelfstandig aan de slag met hun huiswerk en als ze bepaalde stof niet snappen, moeten ze zelf op zoek naar de juiste informatie.

Als ouder probeer je te helpen waar het kan. Maar dit is vaak lastig, want waar vind je precies alle informatie over toetsen of lesstof en hoe kan je kind eigenlijk het best leren?

Op 7 maart verzorgt Maltha insCool een oudertraining op Het Heerenlanden waarin deze vragen beantwoord worden. In deze training leer je als ouder hoe je kind optimaal kan leren en hoe je als ouder hierbij kan helpen. Onderwerpen die onder andere aan bod zullen komen zijn:

  • hoe werkt het geheugen;
  • hoe herken ik signalen van mijn kind;
  • overhoren;
  • studieomgeving;
  • plannen.

Tijdens deze oudertraining leer je op interactieve wijze wat er van de leerlingen verwacht wordt en wat er van de ouders verwacht wordt. Je komt bijvoorbeeld in de schoenen van de leerlingen te staan door zelf planoefeningen te doen. Zo leer je de kinderen beter begrijpen en kan je beter helpen bij het huiswerk.

Opgeven

De oudertraining vindt plaats op 7 maart van 19:00 tot 21:00 uur op Het Heerenlanden. Je kan je hiervoor opgeven via info@malthainscool.nl vóór 28 februari. Er is beperkt plaats.

Vragen

Mocht u nog vragen hebben over deze training of over de verschillende diensten van Maltha insCool (o.a. huiswerkcoaching, planlessen, bijlessen), wij zijn ook aanwezig tijdens de ouderavond op 22 februari.

Met vriendelijke groet,

Elisabeth Lens en Irene Meijer

T: 030-2292039
E: info@malthainscool.nl
W: www.malthastudiecoaching.nl

Geplaatst 8 februari 2018